| |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda snabbt samman pajdegen och tryck ut den i en liten ugnsfast form.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Det ska få lite färg.
Fyllning:
Vispa ägg med saft och skal från citronen.
Sikta ner florsockret i äggsmeten under vispning.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda i ugn ca 10- 15 minuter.
Vispa äggvitan styv. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och fast, ca 2 minuter.
Ta ut pajen och bred på marängen.
Grädda ytterligare ca 10 minuter, eller tills ytan fått en fin färg.
Kommentar: Jag använde en rund pyrexform med 24 cm diameter och då blev det ett väldigt tunnt pajskal. Däremot är marängen väl tillagen, och för mig som inte gillar när det blir för sött så hade det nog varit bra att inte ta precis all. Annars var det en väldigt god paj, som jag kommer göra fler gånger!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar