2007/08/02

Vuxenpizza

Bästa pizzadegen
- knaprig, fluffig och helt enkelt jätte god!

4 dl vatten (37 grader)
3/4 paket jäst
3 tsk socker
2 tsk salt
½-1 dl olja
10-12 dl vetemjöl

- Lös jästen i vattnet, pytsa i resten och rör/knåda ihop till en deg som preciiiis släpper bunken. Låt jäsa i minst 25 minuter.

Tomatsås

250 g passerade tomater av någon god sort
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
salt, peppar och oregano
en skvatt balsamvinäger
en nypa socker
cayennepeppar eller annat starkt

- Fräs vitlöken i oljan några minuter, i med resten och låt puttra i minst 20 minuter

Vuxenfyllning (som säkert gillas av många barn, men inte av barnen i det här huset)

God feta ost
Rödlök
God skinka, helst lufttorkad
Soltorkade tomater i olja
Svarta oliver

- Lägg på ovanpå tomatsåsen, gärna med fetaosten i botten så att den inte blir bränd. Grädda pizzorna i 275 grader långt ner till dom ser klara ut (i min ugn ca 7-8 minuter)

Inga kommentarer: