2007/08/02

Kycklingbiffar

Enkla att göra och variera i det oändliga. Äter man nöt eller fläsk kan man säkert göra dom på dito-färs, vad vet jag?! ;) Här kommer tre varianter:

Italienska färsbiffar
1 pkt kycklingfärs
1 gul lök (mellan stor), riven
1-2 vitlöksklyftor, rivna
1 hackad tomat utan kärnor
färsk basilika
parmesanost
1 äggula
salt + peppar

Sås
Tomatpuré
Vitt vin
Matlagningsgrädde
Kycklingfond (eller annan fond/buljong man gillar)
Ev. lite vatten + maizena för redning

- Blanda ihop allt och klicka ut lagom stora biffar direkt i stekpannan. Stek på ganska hög värme så att dom får fin färg på båda sidorna. Lyft ur pannan och gör såsen där i. Lägg i biffarna och låt dom puttra under lock till dom är genomstekta

Grekiska färsbiffar
Den här gången provade jag att dryga ut lite med ströbröd, och det gick väl bra ;)
1 riven gul lök
ströbröd
matlagningsgrädde
salt och peppar
oregano
kycklingfärs
1 ägg
fetaost
soltrokade tomater

Riv löken direkt i bunken, häll på en skvätt matlagningsgrädde och lite ströbröd + kryddorna. Låt stå och svälla en stund. Tillsätt sedan resten och bland ihop. Klicka biffar direkt ner i stekpannan och stek på medelvärme till dom är genomstekta. Server med en röra gjord på smulad fetaost, en skvätt matlagningsgrädde och oregano.

Tacokryddade biffar

1 riven gul lök
1-2 rivna vitlöksklyftor
1 pkt kycklingfärs
tacosås
chilikrydda
salt
peppar

1 kommentar:

Linda #handgjordlyx sa...

Det ser väldigt, väldigt gott ut! =)