2008/10/27

Fiskgratäng med soltorkade tomater och gräslök

Ett något modifierat recept från baksidan av fiskpaketet. En barnvänlig rätt, både 2- och 6-åringen åt med god aptit, men kanske inte den mest spännande. Tyvärr gör mitt mående att ätbarheten hos barnen är en ganska viktig faktor just nu, därför lägger jag ut det här receptet.

Ingredienser
Vita fiskfiléer
Salt och peppar
iMat (eller matlagningsgrädde)
Tomatpuré
(Hummerfond)
Soltorkade tomater i olja
Gräslök

Lägg fiskfiléerna i botten på en ugnssäkerform, salta och peppra. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över fisken. Blanda ihop matlagningsgrädden med tomatpuré och hummerfond (eftersom Prinsen inte tål den tog jag lite olja från tomaterna och extra salt, det blev också bra). Slå blandningen över fisken och sätt in formen i en 200 grader varm ugn till fisken är klar (tiden beror på filéernas tjocklek och om de är frusna eller ej). Strö över fint hackad gräslök strax innan serveringen. Ät den med ris, bulgur eller pressad potatis och en god sallad.

Inga kommentarer: