2008/10/08

Kycklinggryta med cajunsmak


En riktig hösträtt - varm och värmande. Grunden till receptet kommer från Allt om Mat, men jag ändrade lite, som vanligt.

Ingredienser (för 6 personer)
900 g kycklinglår med ben
4 st kalkonchorizo
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater (gärna ekologiska)
Kycklingfond
chilipulver, oregano, timjan, spiskummin, lagerblad, farinsocker, ev. rökextrakt
1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna

Bryn kycklinglåren och chorizon i en stor gryta. Lyft ur när de fått fin färg och fräs lök och vitlök på svag värme. Tillsätt kryddor, fond och tomater. Låt koka ihop och smaka av med mer salt om det behövs. Tillsätt kyckling och korv, låt puttra till köttet lossar lätt från kycklingbenen, ca 10-15 minuter. Vänd i bönorna och låt det hela bli varmt. Servera med fullkornsris och en god sallad.

2 kommentarer:

SanktaCecilia sa...

Åh det måste jag testa! Cajun är en storfavorit härhemma.

Jambalaya är en av mina älsklingsrätter!

(Sankta)Cecilia

Ponder sa...

Gör det! A och O är att välja en god korv, annars blir det inte så muntert! ;)