2009/11/21

Pastapytt


En sån där rätt som kom till när vi skulle ha mat snabbt och "inte hade något något hemma", men det var för sent att åka och handla. En överbliven skvätt vitt vin var det som verkligen lyfte rätten, men det hade nog funkat med en mild vit balsamvinäger också.

Ingredienser för ca 6 vuxenportioner
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor
1½ morot, riven
½ stor squash, i tärningar
1 burk kikärtor
1 kycklinggrillkorv per person, skuren i slantar
1-2 msk vitt vin eller vit balsamvinäger
Salt och peppar
Spiskummin
Chilipulver

ca 600 gram pastasnäckor, eller någon annan pasta man gillar

Koka pastan enligt anvisningar. Fräs under tiden lök, vitlök och morot i en stor panna. Morötterna ska inte bli genom stekta utan ha lite stuns kvar. Krydda med salt, peppar och spiskummin efter smak. Släng i squashen och korven. Låt det hela fräsa med en stund till. När pastan nästan är klar, släng på en skvätt vin och de sköljda kikärtorna. Låt vinet koka in och håll röran varm. När pastan är klar och vattnet är avsilat tillsättes pastan till resten av pytten. Krydda med chilipulver och servera med nyriver parmesan.

Kommentar: Har man mindre kinkiga ungar än jag kan man göra rätten helt vegetarisk genom att utesluta korven och ta två burkar kikärtor istället, eller någon annan böna man tycker om.

Inga kommentarer: