2007/10/24

Gryta på kidneybönor

Eftersom jag inte lagat det här på väldigt länge har jag ingen egen bild tyvärr...

Ingredienser:
En gul lök
2-3 vitlöksklyftor (efter smak)
Riven färsk ingefära, en tumstorbit ungefär
En burk kidneybönor, ca 400 g, avsköljda
- eller hemkokta så klart
2,5 dl matlagningsgrädde (vill man göra rätten mjölkfri tar man t ex iMat)
Salt och peppar
En gul paprika
Cashewnötter, hackade

Fräs lök och vitlök i lite olja till löken är genomskinlig (passa värmen, annars bräns vitlöken). Tillsätt ingefäran och de sköljda (mycket viktigt) bönorna, fräs en kort stund. Häll på grädden, salt och peppar, och låt koka upp. Låt det hela koka ihop i 5-10 minuter. Precis innan serveringen läggs paprikan i - den ska bara bli varm, inte kokt! Vid serveringen strösslas de hackade cashewnötterna över varje tallrik. Servera med ris och en god sallad.

Inga kommentarer: