2007/11/09

Baconlindade kycklingrullader

Ingredienser:
Kycklinglårfiléer ca 900 g
12 skivor kalkonbacon (eller lika många som du har filéer)

Fyllning:
200 g fetaost
½ rivet äpple (stort)
1 msk flytande honung
rosmarin
peppar
(salt)

Börja med att blanda ihop fyllningen; smula fetaosten, tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Smaka av. Ev. behövs lite salt, men det beror på hur salt fetaosten och baconet är. Lägg en klick fyllning i varje kycklinglår, rulla ihop och sno en baconskiva runt. Fäst ev. med en tandpetare. Bryn rulladerna i stekpanna och låt sen gå klart i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter. Skär itu en rullad och kontrollera att köttsaften är klar och köttet genomstekt. Servera med en sås gjord på stekskyn, t ex med en skvätt whiskey, extra rosmarin och lite redning, och klyftpotatis.

Tips: Ungsrostade morötter var inte så gott till den här rätten, det skar sig med baconet!

Inga kommentarer: