2007/11/14

Teriyakelax med nudelsallad.

Snabb, lättlagad och god laxrätt.

Ingredienser för 4 personer:
4 laxfilér i portionsbitar
Teriyakesås
Nudlar (jag använder ICAs äggnudlar, 1.5 paket)
1-2 morötter
½-1 squash
1 dm av det vita från en purjolök
Sesamfrön

Häll Teriyakesås (jag kör köpes från Santa Maria) på laxfiléerna och låt dom stå och dra ett tag. Salta och peppra efter smak, och sen är det dax för tillagning. Vill man ha lite stekyta kör man dom i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter - jag brukar dock köra dom i mikron, ungefär 1 minut per bit på 500W.
Nudelsalladen är också busenkel: Skala remsor av moroten och squashen, finhacka purjolöken. Koka nudlarna enligt anvisning, när det är ca 30 s kvar av koktiden slänger du i morot- och squashremsorna. Häll av vattnet, lägg i purjolöken, häll i lite sesamolja och Teriyakisås efter smak (går även bra med ljus soja om man hellre vill ha det). Blanda om. Strössla över rostade sesamfrön både på salladen och laxen.

Inga kommentarer: