Ingredisener till 4 pers
1.5 msk vitvinsvinäger
2.5 msk vatten
ca 1 msk torkad dragon
Lökpulver
2 äggulor
Flytande mjölkfrittmargarin
Neutral olja
Salt
Koka upp vinäger, vatten, dragon och lökpulver och reducera till hälften av vätskan återstår ungefär. Tillsätt äggulorna och värm på svag värme under konstant vispning (viktigt, annars blir det lätt äggröra) till såsen tjocknar. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt margarin och olja, lite i taget under vispning, till önskad smak och konsistens. (Jag tog bara lite margrin för smakens skull och sen olja till den smakade bra.) Smaka av med salt om det behövs. Servera så fort som möjligt, eftersom det inte går att värma såsen och den har en tendens att separera när den kallnar.
4 kommentarer:
Vilka härliga recept du har. Ska genast skicka adressen vidare till min kompis vars son är mjölkallergiker.
Tack så jätte mycket! Hoppas din kompis kan hitta lite inspiration eller hela recept här. :)
Tack för alla härliga tips! Nu kan jag bjuda mitt lilla barnbarn på en massa gott!
Tack Åsa! Vad roligt att du hittat hit, hoppas du hittar något som passar ditt barnbarn. :)
Skicka en kommentar