Ingredienser till 8 portioner (små)
2 msk smör
1½ dl farinsocker
½ dl vatten
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Smält smöret och sockret i en kastrull och låt det koka i 1 minut (för mig blev det inte en homogenmassa, utan fettet höll sig liksom för sig...). Tillsätt vattnet och låt massan koka under omrrörning i 5 minuter (när jag hällde i vattnet blev det klumpar av sockret, trots att vattnet var kokhett, men de löste sig ganska fort). Låt massan svalan till rumstemperatur och till sätt äggulorna, en i taget, under omrörning. Vispa grädden (hårt) och vänd försiktigt i karamellsmeten. Häll i en lämplig form (klädd med plastfolie så går det lättare att tippa upp parfaiten sen, om man vill det) alt. i portionsformar och ställ i frysen i 3-4 timmar. (Efter 4 timmar i min frys var den precis lagom fryst, och gick att göra kulor av.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar