Kalkonfilé, som vanligt ;), men jag tror att det säkert skulle fungera lika bra med fläskfilé.
Ingredisenser till 4 pers:
500 g kalkonfilé
1 gul lök
(vitlök)
½ röd lök
4-5 soltorkade tomater + olja från burken
balsamico
ett par tsk socker
2.5 dl matlagningsgrädde (här var det som vanligt iMat)
salt och peppar
Skär kalkonfilén i ett par cm tjocka skivor, salta och peppra. Bryn i smör+olja (här blev det mjölkfritt margarin och rapsolja), gärna i en traktörpanna. När det fått fin färg men inte är genomstekta, flyttas de från pannan till en tallrik. Finhacka den gula löken (och vitlöken) och låt den långsamt fräsa i traktörpannan i olja från de soltorkade tomaterna - skrapa i botten av pannan så att det gotta som sitter där lossnar och blandas med löken. Finhacka även tomaterna och låt dom fräsa med en stund. Skär rödlöken i små båtar och tillsätt dom när det andra är nästan klart - den ska inte vara helt genomfräst. Slå på balsamicon (jag tror jag tog 3-5 msk ungefär, en lagom skvätt liksom ;) och låt den koka in i lök-tomatröran tillsammans med sockret. Häll på matlagningsgrädden, smaka av med salt och peppar och låt såsen koka ihop ett par minuter. Lägg i kalkonfilén och låt den sjuda klart i såsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar