2008/03/04

Krämig majssoppa


Varianter på det här receptet har cirkulerat både här och där, och jag vet faktiskt inte vems det är från början. Eller så är det som med många bra saker - det är flera som kommit på det samtidigt! :) God blev den i allafall, och båda barnen, t o m lillsparven, åt med god aptit.

Ingredienser för 4 pers:
1 gul lök
1 liten röd paprika
3-4 mjöliga potatisar
Vatten + buljongtärning (jag använde Biofoods KRAV buljong)
250 g frysta majskorn
2.5 dl matlagningsgrädde (jag använde iMat som vanligt)
Ruccola
Rökt kalkonbröst (jag använde vanligt smörgåspålägg)

Fräs löken på låg värme till den blir genomskinlig. Finhacka paprikan och låt den fräsa med ett par minuter. Skala och skär potatisen i små tärningar (ju mindre desto fortare blir maten klar, vilket kan vara en fördel ibland ;), tillsätt den och häll på vatten så att det täcker samt buljongtärningen. Koka till potatisen är nästan mjuk, tillsätt sen de frusna majskornen och låt koka 5 minuter till. Mixa soppan slät, tillsätt grädden och krydda med salt, peppar och ev. paprikapulver/chilipulver. Finhacka ruccolan och skär kalkonen i bitar och garnera soppan med det. Servera med ett gott bröd till.

Inga kommentarer: