2008/12/27

Pastasås med julskinka och brysselkål

Ja, nånting måste man ju göra med den överblivna julmaten, och varför inte en smaskig pasta sås? Man kan säga att det är en variant av ett tidigare recept, nämligen pasta med bacon och dragonsås.

Ingredienser
Pasta av valfri sort
Överbliven julskinka, skuren i tärningar
Brysselkål, förvälld men fortfarande al dente
Rödlök
Dijonsenap
iMat
Dragon
salt och peppar

Koka pastan och fräs undertiden rödlöken i en panna. När den är nästan färdig tillsätts brysselkålen (jag skar dom i halvor så att de blir lättare att äta) och julskinkan och allt får bli genomvarmt innan dijon (ca en tsk till 2.5 dl iMat) och matlagningsgrädden tillsätts. Ev. behöver såsen redas med lite maizena och kanske piffas upp med lite av det välsaltade pastavattnet*. Krydda med dragon, salt och peppar. Servera med pastan.

* Jag gör ofta som Jamie och använder pastavattnet som någon sorts buljong. Tycker det ger bra smak och lite extra vätska även till rätter som inte har sås.

3 kommentarer:

Världen enligt J. sa...

Ahh, det låter som ett bra alternativ för julskinkans framtida öde. Det är ju liiiite tröttsamt med all julmat.

Ponder sa...

Ja, till slut hinner man bli så less att man inte vill se den för än till påsk, typ. ;)

Nikki sa...

MUMS!