En mustig, lite lyxig fisksoppa med två sorters fisk och blåmusslor
Ingredisenser:
1 hackad gul lök
½ rotselleri, tärnad
1 liten fänkål, tärnad
3 medelstora potatisar, tärnad
1 kuvert saffran
1 msk tomatpuré
1 glas vitt vin + vatten + buljongtärning
Ett nät blåmusslor
Valfri fisk i munsbitar (jag tog hoki och lax)
Salt, peppar, lagerblad, timjan, cayennepeppar, persilja
Fräs lök, selleri och fänkål i en stor kastrull, låt saffran och tomatpuré fräsa med ett tag. Tillsätt potatis, vin, vatten och buljong. Koka till rotfrukterna är halvklara. Rensa undertiden musslorna (släng alla som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar dom mot diskbänken). Lägg dom ovanpå rotfrukterna och låt dom ånga klart (tar ca 5 minuter). Ta ur musslorna och låt rotfrukterna koka nästan klart. Lägg i fisken och låt skjuda klart (tar bara ett par minuter beroende på storlek). Servera med musslorna i skalen och en klick CF.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar