2008/01/08

Syrlig Cole Slaw

Ingredienser:
1/4 kålhuvud (litet)
1 äpple (gärna syrligt, t ex Granny Smith)
ca ½ msk Citronjuice
ca 2 msk CF
Salt och Peppar

Riv eller strimla vitkålen fint. Mjuka den lite snabbt genom att hälla kokande vatten över den och sedan låta den rinna av i durkslag (kan uteslutas om man har tåligare mage än vad jag har ;). Skala och riv äpplet grovt på rivjärn. Blanda ihop kålen, äpplet och resterande ingredienser till en lagom smetig cole slaw! Smaka av med mer salt, peppar och citron ifall det behövs.

Tips! Vill man göra den mjölkfri kan man ha en skvätt god olja istället för CF, fast då blir det mer en vanlig kålsallad, fast lite syrligare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den där coleslawn ska jag absolut testa, absolut mycket nyttigare än den jag gör. Tror du det blir gott att bar ta hälften av vitkålen och blanda i lika mycket strimlad rödkål istället (har mängder av kål i kylen)?

pingu m Edvin o Ivar

Ponder sa...

Det tror jag absolut att man kan - om inte annat blir den finare att se på! :)