2008/01/29

Tagliatelle Al Capone (nästan)

Ett recept från senaste Allt om mat, som jag modifierade lite. I originalet var det t ex penne och oxfilé istf tagliatelle och kalkonfilé.

Ingredienser:
150 g champinioner, skivade
½ purjolök, fin hackad (spara lite till dekoration)
3 tomater, urkärnade och tärnade
1 glas vitt vin
2.5 dl matlagningsgrädde (iMat användes här)
½ buljongtärning
Drygt ½ msk Maizena utrört i lite vatten
salt, peppar

ca 400 g kalkonfilé, skuren i skivor
salt, peppar

400 g färsk tagliatelle

Börja med såsen; bryn svampen på hög värme till den fått fin färg. Sänk värmen och låt purjo och tomat fräsa i ett par minuter. Häll på vin, grädde, buljong och redning. Låt koka ihop och ställ sen åt sidan.
Lägg kalkonbitarna under gladpack och ge dom en omgång med kaveln! (Jag skar ca 3 cm tjocka skivor som jag bankade ut till halva tjockleken.) Salta, peppra och bryn i en het panna, låt gå klart i ugnen (180-200 grader) medan du kokar pastan. Blanda såsen och pastan, lägg upp på tallrik och toppa med några tomat båtar, purjohack och kalkonen. Servera "Italian style" med en citronklyfta till köttet!

Inga kommentarer: