2008/02/05

Grön fetaostpasta med pinjenötter

Ett lite modifierat recept från Laga Lätt

Ingredienser
Pasta
Färsk broccoli
Ärtor
Matlagningsgrädde (jag använde iMAT)
Citron, skal och saft
salt, peppar mm
Fetaost
Pinjenötter
Ruccola

Koka pastan, ansa broccolin och låt den koka med de sista 5 minutrarna. När ca 1 minut återstår tillsätts de frusna ärtorna.
Medan pastan mm kokar, gör en snabb sås på grädden, citronen och kryddorna (kan ev. redas av med lite Maizena, men eftersom den ska blandas med pastan tycker inte jag det behövs). Rosta pinjenötterna i torr panna och finhacka ruccolan. Häll av pastan och grönsakerna, häll över såsen och blanda runt lite försiktigt. Lägg upp, smula över fetaost, ruccola och pinjenötter.

Tips! Om såsen görs på mjölkfritt alternativ är det bara att skippa fetaosten för dom som inte vill/kan äta mjölkprodukter. Vi gav våran allergiker lite strimlad skinka istället.

Inga kommentarer: