1 L havremjölk
50 g jäst
1-2 msk honung
2 dl linsfrön
3 dl solrosfrön, rostade
salt (vet inte hur mycket jag tog, en tsk kanske, men det var för lite)
13½dl grahamsmjöl (nästa gång tänkte jag testa med dinkel istället)
Ljumma mjölken och lös jästen i den. Blanda i resten av ingredisenserna till en kladdig deg. Låt jäsa i 45 minuter. Hälli två smorda 1½ L formar och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt bröden stå i 45 minuter. Täck med bakplåtspapper och grädda i ca en timme till.
2 kommentarer:
Ramlade in från aff nånstans och var tvungen att provbaka detta bröd. Jag tog dinkelmjöl, ungefär 50/50 av fullkorn och vanligt siktat och det blev bra. Jäste också 45 min i bunken. Mitt bröd fick också hård skorpa, men inget mellanrum mellan skorpa och bröd. Himla gott blev det, jag kommer absolut baka det fler gånger!
Kul att du hittade hit och att du gillade brödet! :) Ska också låta det jäsa 45 minuter nästa gång så kanske jag slipper mellanrummet.
Skicka en kommentar