Original receptet är från Gott och Grönt, men jag har ändrat lite som vanligt!
125 g smör
200 g mörk mintchoklad
2 ägg
½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 burk konserverade päron (400g päron)
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en springform. Smöra kanterna. Sila av päronen (ordentligt) och lägg med den platta sidan nedåt i formen. Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i småbitar och låt den smälta med. Ta sedan av kastrullen från värmen och rör i äggen ett i taget. Tillsätt socker och sedan mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en jämn smet, men rör inte för mycket eftersom kakan blir seg då. Häll smeten runt och över päronen i formen och grädda i 25 minuter i 200 grader. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett fat. Servera med vispad grädde och ev. en skvätt rom eller punch i päronen (eller i grädden).
Tips: Jag hade lite problem eftersom smeten inte räckte till för att täcka päronen i min form (28 cm springform), och kakan blev följdaktiligen lite skev. Nästa gång gör jag antingen mer smet, eller trimmar ner päronen lite så att de inte är så höga.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Oh, den ser onekligen väldigt smaskig ut:) Jag gör mer smet då. Vi vill ju ha mycket kaka;)
/Cecilia "pingu m Edvin o Ivar"
Ja, mycket smet är ju ingen nackdel precis! ;) Och den kommer säkert bli snyggare då också - jag är inte riktigt nöjd med utseendet på min...
wow!! den skulle jag gilla! älskar ju att göra päron med smält mintchoklad i micron ;)
Skicka en kommentar