Ingredienser (ca 50 st)
200 g flytande mjölkfritt margarin
5 dl ljummen havremjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ dl vatten
2 msk krossad kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
ca 18-20 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g flytande mjölkfritt margarin + 2 dl strösocker
+ 1/2 dl vaniljsocker + 1 msk kardemumma
Snabbmarsan och/eller Otleys vaniljkräm
Pudra över: florsocker
Gör så här:
Häll mjölken och margaringet (eller ännu hellre smöret om man inte har allergiker som vi) i en kastrull och värm till ca 37 grader. Häll i en bunke och lös jästen där i. Tillsätt socker, vatten, kardemumma, vaniljsocker, salt och blanda väl. Arbeta in äggen och mjölet till en blank och smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter. Dela degen på hälften och kavla ut till en stor rektangel. Häll på fyllningen (jag hällde på flytande margarin och penslade sen ut det på degen) och rulla ihop till en lös rulle. Skär i skivor och lägg i stora bullformar så att det blir ett hål i mitten. Spritsa i vaniljkräm i hålet (jag använde en vanlig plastpåse och ordentligt fast vaniljkräm. Otleys vaniljkräm är väldigt lös, så den får man ta det lite försiktigt med) och låt sen bullarna jäsa övertäckta på plåt i 45 minuter. Grädda ca 8 minuter i 250 grader och låt svalna på galler. Sikta över florsocker innan servering.
2 kommentarer:
Aha! Jag vet en sjuåring som skulle älska mig om han fick sådana bullar. Tack för tipset, de ser jättegoda ut!
(/malva, aff)
Det var så lite så, och jag lovar de ÄR jätte goda (även när de varit frysta och värms i mikron). *mumsar vidare på dagens första bulle* ;)
Skicka en kommentar